fbpx

Wat beweegt Henk Klouwer?

Gedurende mijn leven ben ik steeds meer overtuigd geraakt van het belang van leven vanuit authenticiteit, het ontwikkelen van je talenten, versimpelen, vertragen en keuzes maken op basis van je kernwaarden.

Beinvloed door opvoeding, omgevingsfactoren en nare ervaringen, maken velen van ons keuzes in het leven op basis van angst, in plaats van vertrouwen. In mijn geval was dit niet anders. Hierdoor kwam ik rond mijn dertigste tot de conclusie dat het roer helemaal om moest. 

Ik besloot de opleiding te volgen tot psychodynamisch therapeut. Vanaf de eerste dag voelde ik dat ik eindelijk op het juiste pad terecht was gekomen. Dit is onbetaalbaar! Bevlogen en vol passie ben ik vanaf het eerste moment in het diepe gesprongen en met cliënten gaan werken om hen te begeleiden naar hun doelstelling. In mijn eigen proces merkte ik dat ik behoefte had aan creativiteit en rust. Ik heb meerdere ontspanningsmethoden op mezelf toegepast en kan vanuit eigen ervaring het effect hiervan beamen.

Toen mijn praktijk eenmaal liep ben ik weer meer aandacht gaan besteden aan mezelf. Ik had behoefte om verschillende creatieve activiteiten uit te proberen. Van gitaarspelen, tot zang en dans tot improvisatietheater. Ik ben ervan overtuigd dat we met z’n allen (weer) veel meer moeten gaan ‘spelen’, lol maken en onszelf uiten. Dit in combinatie met doelgericht ontwikkelen van onze talenten is de beste remedie tegen burn-out!

Actuele kernwaarden van mezelf zijn: verbinding, simpel, passie en natuur. Welke zijn die van jou?

Foto Henk Klouwer

Aanbevelingen

Wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen →