YouXL Werkvormen

Terug naar aanbod

IEMT (Integral Eye Movement Therapy)

Heb jij vaak last van een vervelende emotie?
En is die zo hevig dat de emotie eigenlijk niet past bij wat er gebeurt?
Grote kans dat er steeds opnieuw oude pijn getriggerd wordt.

IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is een krachtige interventie, waarbij oogbewegingen helpen bij transformatie. Het wordt ingezet om vervelende of traumatische ervaringen te verwerken en los te laten. En om positieve inzichten juist te integreren, zodat je in het hier en nu meer in balans bent.

Het grote voordeel van IEMT is dat je de diepte in gaat met zachtheid, zonder dat je je verhaal hoeft te vertellen. Daarnaast is het een kortdurende therapievorm. Te mooi om waar te zijn? Alleen door het zelf te ervaren kom je erachter!

IEMT is inzetbaar bij talloze hulpvragen omtrent angst, stress, burn-out, hooggevoeligheid, trauma, identiteitsontwikkeling, persoonlijke groei etc. IEMT kent een protocol voor posttraumatische stress dat wereldwijd wordt omarmd.

Diverse psychodynamische technieken

Afhankelijk van de hulpvraag werken we verder richting de doelstelling met diverse psychodynamische technieken. Dit zijn technieken die verder gaan dan alleen praten, maar waarbij de meerwaarde zit in de ervaring. Inzichten beklijven het best wanneer hier een ervaring aan gekoppeld zit.

Psychodynamische technieken zijn een manier om vanuit het hoofd naar contact met het hart te gaan. Om zo verbinding te maken met je emoties, verlangens en krachtbronnen. Een reset van je innerlijk kompas. Voelen is ervaren, en ervaren is geloven!

Coaching

Indien relevant en nodig werken we met coaching technieken. Deze zijn praktisch, gericht op het hier en nu en vaak werk gerelateerd. Coaching wordt vaak ingezet bij hulvragen rondom communicatie, prioriteiten stellen en het leren kennen en inzetten van je kwaliteiten en kernwaarden. Ook de coaching technieken zijn dynamisch en ervaringsgericht, zodat inzichten beter beklijven.

Ademcoaching

Stress, angstgedachten en trauma veroorzaken een oppervlakkige ademhaling. Dit vertaalt zich in een chronische spierspanning in het lichaam, met fysieke en psychische klachten als gevolg. Je lichaam vertelt dus eigenlijk je levensverhaal. Door middel van ademcoaching maak je contact met deze blokkades waardoor deze loskomen en er ruimte ontstaat voor rust, ontspanning en vertrouwen. Klachten als hyperventilatie kunnen hierdoor verdwijnen.

Neem contact met me op

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.